SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Čokoladna fantazija, torta dostojna kraljeva
Ukusan, sočan i aromatičan, fantastičan kolač
Sastojci za Čokoladnu fantaziju:
- 300 gr mlevenih lešnika
- 350 gr šećera
- 10 jaja
- 40 gr čokolade za kuvanje
- 250 gr margarina
Čokoladna fantazija se priprema na sledeći način:
Odvojiti belanca i žumanca. Umutiti sneg od belanaca, dodati lešnike i 200 gr šećera. Napravljenu smesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje, oko 20 minuta na 180 stepeni.
Dok se kora peče, otopiti 150 gr šećera sa nekoliko kapi vode i dodati čokoladu. Dodavati jedno po jedno žumance uz lagano mešanje, dok se fil ne sjedini. Dodati prethodno otopljeni margarin.
Pečenu koru podeliti na dva ili tri dela, filovati, a ostatak fila iskoristiti umesto šlaga za premaz torte.
Dekorisati po slobodnom izboru.