BOLJE NISTE PROBALI Turske ćufte, ukus i miris Orijenta u vašoj kuhinji
POTREBNI SASTOJCI:
- 250 g mlevene junetine,
- 250 g mlevene jagnjetine,
- dve kriške hleba (samo sredina),
- glavica crnog luka, veće jaje,
- pola šolje iseckanog peršuna,
- pola kašičice mlevenog kima,
- pola šolje brašna,
- malo ulja, so, biber
PRIPREMA:
Heb natopiti u vodi, pa ga ocediti i izmrviti u činiju. Dodati obe vrste mlevenog mesa, sitno seckani crni luk, peršun, kim, so i biber, pa sve dobro zamesiti.
Od dobijene smese formirati ćufte, pa ih uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju na zagrijanom ulju dok meso ne dobije lepu boju sa svih strana, pa poslužiti dok je toplo. Uživat ćete u svakom zalogaju.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)