Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- 3 – 4 struka mladog luka
- 1 šargarepa
- 150 g kuvanog integralnog pirinča
- 2 čena belog luka
- 100 g rendanog sira
- 2 jajeta
- 200 ml pavlake
- 2 do 3 kašike peršuna
Priprema:
Tikvice oprati, oljuštiti i naseći na kolutove ili listove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Pirinač skuvati i ocediti od vode.
Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća naseckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršuna i narendanog sira.
Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.
Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo peršuna i time preliti musaku, staviti malo vegete odozgo i vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče. Jelo je spremno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)