PRŽENE TIKVICE IZ BAKINE KUHINJE Ne zna se da li su ukusnije u slanoj ili slatkoj varijanti
Sada su tikvice najeftinije i Iskoristite ih da napravite ukusan obrok, koji može da bude u slatkoj i slanoj varijanti. Na vama je da izaberete šta više volite
Potrebno je:
1 veća tikvica
200 gr kisele pavlake
1 kašika majoneza
100 ml jogurta
100 gr. kornifleksa
2-3 jaja
soli ulje
Za slatki deo
2 -3 veće zrelije breskve
šećer u prahu
Priprema:
Tikvice oguliti, ako su mlade nije potrebno i iseći na tanje listiće.
Foto: Bakina kuhinja
Posoliti da odstoji 10 minuta. Ocediti vodu. Umutiti pavlaku majonez i jogurt. Dodati malo ml. paprike
Foto: Bakina kuhinja
Jaja takodje umutiti. ocedjene tikvice provući kroz pavlaku izmrvljen kornifleks i jaja.
Foto: Bakina kuhinja
Pržiti u ulju ili redjati u pleh i peće u rerni na 200 stepeni C oko 40 min. da porumeni.
Uživajte u hrskavom zalogaju!