šampita
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sastojci:

200 g piškota 

200 ml mleka 

Za fil:

500 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu 
200 g breskvi 

Za dekoraciju:

300 g breskvi 

250 ml hladne vode
15 g želatina 

Priprema:

U mleko umočite piškote i poređajte u vatrostalnu posudu.

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte sitno seckane breskve kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Sipajte fil preko keksa. 

Poređajte breskve koje ste već isekli. Pomešajte želatin sa vodom i čekajte da nabubri, pa ga otopite i pospite preko voća.

Stavite poslasticu da se hladi u frižideru 3 sata.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading