NAPRAVITE PRAVI TRADICIONALNI RUČAK Recept za prebranac na malo drugačiji način (VIDEO)
Prebranac je uvek odlično rešenje ukoliko su vam ponestale ideje za ručak
Iz Bakine kuhinje stiže nam ideja za ručak kome ukućani neće moći da odole.
Potrebno je:
600 gr pasulja
2 velike glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 kašičica ml. crvene paprike
1/2 kašičice ml. bibera
suvi začin ili so
50 ml. ulja
po želji peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda, pa ga naliti malo da ogrezne.
Foto: Bakina kuhinja
Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa procediti ponovo oprati i procediti.
Luk iseći na tanje rezance, pa propržitri, dodati papriku, biber, začin i mleveni biber.
Izvaditi 1/3 pasulja, pa staviti na dno druge šerpe, pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između, seckan beli luk i par lovorovih listova.
Foto: Bakina kuhinja
Ostaviti malo belog luka za kraj.Preliti vodom i kuvati do jedan i po sat da pasulj omekne i ostane malo tečnosti.
Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo..Uživajte!
BONUS VIDEO: