NAJUKUSNIJA POSLASTICA NA SVETU Orandžina torta, neverovatna čarolija na tanjiru
Iako je malo zahtevnija priprema, ova torta je najtraženiji slatkiš u restoranima
Potrebno je:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna
1/4 praška za pecivo
Fil:1
1 zaleđena pomorandža
8 kašika šećera
100 ml soka od pomorandže
250 mlevenih oraha
100 g čokolade
Fil 2 :
12 žumanaca
250 g šećera
3 kesice pudinga od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
1 kašika gustina
1 l mleka
250 g maslaca
200 ml slatke pavlake
250 ml soka od pomorandže za natapanje kora
Priprema:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, mlevene orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u podmazanoj tepsiji prečnika 28 cm na temperaturi 180°C.
Ispeći ovakve još 3 kore.
Priprema 1 fila:
U šerpu usuti narendanu pomorandžu, šećer i sok od pomorandže. Kuvati na laganoj vatri par min. Dodati orahe i čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi.
Priprema 2 fila:
Umutiti žumanca, dodati šećer, puding, gustin i mleko. Sve dobro promešati i skuvati na laganoj vatri.
U ohladjeni fil dodati umućeni maslac.
Filovanje torte: kora, prvi fil, drugi fil i tako redom. Svaku koru natopiti sa sokom od pomorandže.
Tortu ukrasiti sa umućenom slatkom pavlakom.
BONUS VIDEO