RUČAK ZA SVE LJUBITELJE MESA Evo kako da spremite marinirane pileće ražnjiće
Sastojci:
700 g pilećeg belog mesa
dve glavice crnog luka
dve paprike
tikvica
tri paradajza
Za marinadu:
100 ml maslinovog ulja
čen belog luka
sok od dva limuna
origano
pola kašičice šećera
so, biber
Za marinadu sjedinite sitno isečen beli luk, limunov sok, origano i šećer. Mutite viljuškom i istovremeno lagano dosipajte ulje.
Pobiberite i posolite.U drugoj činiji pomešajte piletinu isečenu na kockice i prelijte marinadom.Pokrijte folijom i držite dva sata u frižideru.
Ostatak marinade sačuvajte za premazivanje povrća koje ćete grilovati.
Na drvene štapiće za roštilj nižite naizmenično meso i povrće isečeno na kocke ili krugove.
Pecite na roštilju uz povremeno okretanje i premazivanje marinadom. Servirajte uz sezonsku salatu.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)