FANTASTIČNA POSLASTICA Pita s jabukama i kremom od vanile, ulepšaće vam dan
Pomalo neobična, veoma brzo i lako se pravi, a ukus je nenadmašan
Potrebno je:
500 grama kora za pitu
1 kg jabuka
ulje za premazivanje kora
šećer (u zavisnosti koliko su jabuke slatke)
dve kesice vanilin šećera
50 grama griza.
Fil:
1 l mleka
tri kesice pudinga od vanile.
Priprema:
Staviti mleko da se kuva zajedno sa šećerom (uzeti malo od hladnog mleka i razmutiti puding u njemu). Kad mleko provri, sipati razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i pustiti da se ohladi (povremeno promešati).
Jabuke očistiti i izrendati.
U činiju staviti tri do četiri kašike šećera i izmešati sa dve kesice vanilin šećera. U drugu činiju sipati ulje, a u treću staviti par kašika griza.
Vatrostalnu činiju (veličine 32cm X 23cm) podmazati sa malo ulja. Podeliti kore na pola. Na dno, staviti tri do četiri kore, svaku premazati sa malo ulja i na petu koru, koju ste premazali, posuti oceđene jabuke. Preko jabuka posuti malo šećera i malo griza i tako uraditi sa prvom polovinom kora. Na zadnju koru ne stavljati jabuke.
Sipati ohlađeni puding preko zadnje kore i ponoviti postupak kao sa prvom polovinom kora.
Rernu zagrijati na 175 stepeni i peći dok gornja kora blago ne porumeni.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Iseći na kocke i dekorisati šećerom u prahu (po želji).
BONUS VIDEO