KUPUJTE PARADAJZ DOK JE JEFTIN Malo ljudi zna tajnu kako da sačuva "rajsku voćku" za zimu, evo u čemu je caka
Jednostavan i ukusan recept koji bi trebao biti među zimskim pripremama. Zimi ne kupujem paradajz, a letnji paradajz spremam bez konzervansa. I zimi jedemo ukusan paradajz.
Čuvajte paradajz netaknut 1 godinu za zimu i bićete zadovoljni rezultatom. Bilo da ga koristite za doručak ili salatu, izuzetno je ukusan.
Ovde pišemo recept za salatu od sušenog paradajza, ako želite, možete napraviti brzu, jeftinu, ukusnu i jednostavnu salatu gledajući recept.
Sastojci:
5 kg paradajza (tanke i mesnate)
1 glavica belog luka
dovoljno soli
dovoljno timijana ili ruzmarina
pola čajne čaše maslinovog ulja za svaku teglu (30 ml)
Napomena: Paradajz možete čuvati u tegli u frižideru do 1 godine.
Sušeni paradajz možete čuvati i u frižideru i na hladnom mestu, zaštićenom od sunca 2 godine, a da se ne pokvari.
Recept za salatu od sušenog paradajza:
mala činija krupno seckanih oraha (50 grama)
2-3 čena belog luka
pola čajne čaše maslinovog ulja (65 ml)
1 kašičica (5 grama) timijana
pola kašičice paprike
dovoljno soli
2 kašike sirupa od nara (30 ml)
Potopite sušeni paradajz u jako vruću vodu 15 minuta i ocedite vodu. Ili prokuvajte 5 minuta (paradajz je mekan).
Omekšali paradajz naseckajte na male komadiće.
Dodajte sitno naseckani beli luk, orah, majčinu dušicu, čili papričicu, so, sirup od nara i maslinovo ulje i promešajte.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)