SPREMITE BORANIJU SA PAVLAKOM U RERNI Sjajna ideja za ručak po receptu iz Bakine kuhinje (VIDEO)
Ovo je recept koji ćete sigurno obožavati
Ukoliko ne znate šta ćete danas za ručak, ideja dolazi iz bakine kuhinje.
Obradujte svoje najmilije boranijom zapečenom u rerni.
Potrebno je:
1/2 kg boranije oi izboru
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice ml. paprike
ulje
začin..so
200 gr kisele pavlake
2-3 jaja
1 paradajz na kockice
peršunov list
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati šargarepu na krugove pa prodinstati i dodati očiščenu boraniju.
Dodati malo vode pa je dinstati oko 20 minuta.
Skinuti sa vatre, dodati, crvenu papriku, začin, seckan beli luk , seckan peršun i na kockice paradajz.
Foto: Bakina kuhinja
Umutiti jaja malo viljuškom pa dodati pavlaku.
Ubaciti u boraniju izmešati i sipati u đuveč, po želji može po vrhu rendan kačkavalj.
Peči na 22-230 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.
BONUS VIDEO: