SPREMITE BORANIJU SA PAVLAKOM U RERNI Sjajna ideja za ručak po receptu iz Bakine kuhinje (VIDEO)
Ukoliko ne znate šta ćete danas za ručak, ideja dolazi iz bakine kuhinje.
Obradujte svoje najmilije boranijom zapečenom u rerni.
Potrebno je:
1/2 kg boranije oi izboru
2 manja krompira
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice ml. paprike
ulje
začin..so
200 gr kisele pavlake
2-3 jaja
1 paradajz na kockice
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati šargarepu na krugove pa prodinstati i dodati očiščenu boraniju.
Dodati malo vode pa je dinstati oko 20 minuta.
Skinuti sa vatre, dodati, crvenu papriku, začin, seckan beli luk , seckan peršun i na kockice paradajz.
Umutiti jaja malo viljuškom pa dodati pavlaku.
Ubaciti u boraniju izmešati i sipati u đuveč, po želji može po vrhu rendan kačkavalj.
Peči na 22-230 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)