IZ BAKINOG KUVARA Savršene princes krofne iz tiganja, mekane i mirisne
Preukusna poslastica kakvu još niste pravili, samo vodite računa jako brzo rastu i same se okreću
Potrebno je:
200 ml vode
5 kašika brašna
2 kašike ulja
3-4 jaja
Nadev
1 kesica šlag kreme
Priprema:
Sipati vodu u šerpu, dodati ulje i staviti da provri. Dodati brašno i izmešati. Peći 1-2 da se brašno zapari. Malo prohladiti pa dodavati jedno po jedno jaje uz intezivno mešanje.Testo mora da bude ređe da pada sa varjače.
Foto: Bakina kuhinja
U manju šerpicu sipati ulja za prst, pa malom kašičicam vaditi testo i spuštati u vrelo ulje.
Foto: Bakina kuhinja
Jako brzo rastu i same se okreću. Savet stavite ih gusto inače je teško ih obuzdati od okretanja.
Foto: Bakina kuhinja
Vaditi na salevetu. Umututi šlag, svaku krofnu raseći na pola i puniti šlagom pomoću šprica, posuti prah šećerom. Uživajte!