SAVRŠENE KAO PRILOG I SALATA Jednostavan recept za najlepše paprike u pavlaci

stil.kurir.rs/alo.rs/S.Ć | Žena 01.09.2022 09:30

Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sjećanje na djetinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.

Donosimo vam nekoliko saveta kako zimnica može lako, brzo i ukusno da se spremi.

Sastojci:

- 1 kg paprike (obavezno somborke)

- 1,5 kg pavlake

- 300 g feta sira

- so

Priprema:

Paprike operite, očistite od semenki i osušite.

U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena.

Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila.

U pavlaku dodajte, feta sir i izmešajte, da se smesa sjedini.

Dno posude u kojoj ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta smese koju ste napravili, a zatim ređajte paprike.

Posle svakog reda paprike ide red smese, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake i feta sira.

Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedjelju dana.

 

Expand player
Pogledajte više