SPREMITE ROLNICE OD PATLIDŽANA Prave se i sa piletinom, a spremljena baš na ovaj način će oduševiti sve ukućane

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 02.09.2022 17:20

Urolate pileći file, pa njega u listove patlidžana i za tren oka dobijete preukusno jelo

Foto: Shutterstock

Bilo za večeru ili možda ručak, ove rolnice od patlidžana će biti raj za nepce.

SASTOJCI:

maslinovo ulje
dva patlidžana
maslinovo ulje
500 g pilećeg filea
150 g rikote
dva mlada luka
400 g paradajz pelata
čen belog luka
so, biber, šećer

PRIPREMA:

Patlidžan iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da pusti vodu.

Potom ga isprati i dobro ocediti.

Pileći file iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso, pa svako parče premazati rikotom i posuti sitno seckanim mladim lukom.

Začiniti po ukusu, urolati, pa svaku rolnicu umotati u patlidžan.

Usitnjeni paradajz pelat prokuvati sa izgnječenim belim lukom, posoliti, pobiberiti i pošećeriti.

Rolnice od patlidžana ređati u vatrostalnu činiju, preliti sosom, pa peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više