SPREMITE ROLNICE OD PATLIDŽANA Prave se i sa piletinom, a spremljena baš na ovaj način će oduševiti sve ukućane
Urolate pileći file, pa njega u listove patlidžana i za tren oka dobijete preukusno jelo
Bilo za večeru ili možda ručak, ove rolnice od patlidžana će biti raj za nepce.
SASTOJCI:
maslinovo ulje
dva patlidžana
maslinovo ulje
500 g pilećeg filea
150 g rikote
dva mlada luka
400 g paradajz pelata
čen belog luka
so, biber, šećer
PRIPREMA:
Patlidžan iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da pusti vodu.
Potom ga isprati i dobro ocediti.
Pileći file iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso, pa svako parče premazati rikotom i posuti sitno seckanim mladim lukom.
Začiniti po ukusu, urolati, pa svaku rolnicu umotati u patlidžan.
Usitnjeni paradajz pelat prokuvati sa izgnječenim belim lukom, posoliti, pobiberiti i pošećeriti.
Rolnice od patlidžana ređati u vatrostalnu činiju, preliti sosom, pa peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata.
BONUS VIDEO: