TOPE SE U USTIMA Napravite lisnate kiflice sa džemom

Jelena Marković | Žena 04.09.2022 20:30

Kiflice možete služiti na svim vrstama proslava. Brzo se spremaju, a vaši gosti će se obradovati

Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam recept za lisnate kiflice.

Potrebno je:

4 jajeta
500 g brašna
1 kašičica kvasca
prema potrebi voda
1 dl ulja
2 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
250 g margarina
po želji džem
za posipanje šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite 5-10 minuta.

U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so i promešajte. Dodajte aktiviran kvasac, jaja i ulje, pa zamesite testo.

Pokrijte i ostavite da odstoji. Zatim premesite i podelite na 6 delova.

Razvucite 5 jufki i svaku pospite sa rendanim margarinim i slažite jednu na drugu.

Zatim razvucite i šestu i stavite preko. Na nju ne ide margarin. Zatim i to razvucite i isecite na trouglove i filujte.

Pecite na 200°C dok ne porumene. Kada su gotove pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više