Bolje nego iz pekare: Kiflice sa džemom
Tope se u ustima
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 500 g brašna
- 1 kašičica kvasca
- prema potrebi voda
- 1 dl ulja
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 g margarina
- po želji džem
- za posipanje šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite 5-10 minuta. U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so i promešajte. Dodajte aktiviran kvasac, jaja i ulje, pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji. Zatim premesite i podelite na 6 delova.
Razvucite 5 jufki i svaku pospite sa rendanim margarinim i slažite jednu na drugu. Zatim razvucite i šestu i stavite preko. Na nju ne ide margarin. Zatim i to razvucite i isecite na trouglove i filujte.