Sastojci:
Za tortu:
- 170 g tamne čokolade
- 113 g putera
- 150 g šećera
- 3 kašike instant kafe
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 45 g kakao praha
- prstohvat soli
Za glazuru:
- 170 g crne čokolade
- 115 ml slatke pavlake
Priprema:
Čokoladu i puter otopite na pari, uz konstantno mešanje, sve dok ne dobijete glatku kremu. Smesu prebacite u veliku posudu, a zatim dodajte šećer, kafu, so i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte.
Dodajte jaja, kakao prah i ponovo sve sjedinite koristeći ručnu mutilicu. Testo sipajte u kalup za tortu, koji ste prethodno obložili pek papirom sa svih strana, i pecite oko 20 minuta u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni.
Dok se testo bude peklo, napravite čokoladni ganaš glazuru tako što ćete u šerpicu staviti slatku pavlaku i zagrevati je do vrenja, a zatim ćete je, pre nego što provri, skloniti sa šporeta, dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se lepo rastopi.
Prelijte tortu čokoladnom glazurom i uz pomoć špatule sve lepo poravnajte. Tortu stavite u frižider na pola sata, da se glazura stegne, a zatim je secite na parčiće i poslužite sa šlagom ili nekim voćem.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)