Nema ko ga ne voli: Napravite domaći kečap
Ukusniji od kupovnog
Sastojci:
- 1,2 kg seckanog pelata
- 1/3 šolje braon šećera
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 pečene crvene paprike
- 120 ml crvenog sirćeta
- 60 ml balzamika
- prstohvat cimeta
Priprema:
Šećer istopite, pa zatim u njega dodajte seckani crni luk. Pred kraj dinstanja, dodajte u njega i seckani beli luk, a zatim sipajte sirće, kao i balzamiko. Nakon toga, dodajte cimet i po želji malo tucane paprike i sve dobro promešajte.
Isecite pečene paprike, izvadite koštice, a zatim ih dodajte u smesu i sve ponovo promešajte. Sipajte paradajz pelat i dodajte kašičicu šećera i usitnite štapnim mikserom.
Kada se sve bude skuvalo, procedite smesu i sipajte kečap u teglu koju ste prethodno sterilisali.