Malo drugačiji ručak: Pasta od tikvica
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 500 g testenine
- 60 g svežih listova korijandera
- 125 ml maslinovog ulj
- 2 kašike pinjola
- 2 čenja belog luka
- so, biber
- 50 g narendanog parmezana
- mini paradajz.
Priprema:
Za sos: stavite korijander, maslinovo ulje, pinjole, bijeli luk i začine u blender i napravite glatku smesu. Umešajte narendani sir.
Tikvice narežite na kolutiće, a testeninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 8 minuta.
Dodajte tikvice u testeninu i kuvajte 1-2 minute da testenina i povrće omekšaju. Dobro procedite testeninu i povrće, pa vratite u posudu od kuvanja.
Dodajte sos i mešajte na laganoj vatri dok se smesa dobro ne zagreje. Prema potrebi začinite i poslužite uz mini paradajz.
Dobićete savršenu pastu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)