Nema greške: Najsavršenije testo za picu
Uvek ćete ga praviti
Pola kilograma brašna stavite u jednu posudu. Možete pomešati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko brašno, a ostalo oštro. Navedene količine biće dostatne za dve „kućne“ podloge.
Potom po redu dodajte sastojke: dve kašičice soli, jednu kašičicu šećera, 5 g suvog kvasca (nešto manje od cele kesice uobičajenog pakovanja od 7 grama).
Kada ste gotovi sa suvim sastojcima, dodajte mokre – 0,3 dl mleka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinovog ulja.
Pomešajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete formu testa, a potom nastavite da ga mesite na glatkoj površini.
Glatku površinu na kojoj mesite testo obavezno pospite oštrim brašnom te takođe sve vreme ruke „ispirite“ oštrim brašnom.
Kada ste zamesili testo, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplom oko sat, sat i po.
Testo razvaljajte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a potom na njega poređajte željene sastojke.