ZAMESITE DA KUHINJA ZAMIRIŠE Uz mekane, a hrskave hleb - kifle, najlepši početak dana
Domaće pecivo koje će razbuditi celu kuću, a priprema ne oduzima mnogo vremena
Potrebno je:
250 ml mleka
50 ml vode
20 gr kvasca svežeg
500 gr brašna
2 kašičica šećera
soli
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo.
Foto: Bakina kuhinja
Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije. Gornji deo iseći na trake širine prsta ne seći do kraja.
Foto: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja
Tepsiju premazati uljem i staviti kifle hleb u pleh pokriti folijom i krpom. Odmara 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni C, oko 45 minuta. Korica hrskava sredina kao sunđer. Prelep!