NAPRAVITE NAJBRŽU PITU SA JABUKAMA Poslastica kojoj niko neće odoleti (VIDEO)
Pita sa jabukama oduvek je nezamislivi deo kuhinje
Razmišljate o poslastici koju biste uskoro mogli da napravite?
Iz bakine kuhinje dolazi nam recept za pitu sa pečenim jabukama koja vraća u detinjstvo.
Potrebno je:
tanke kore
50 ml ulja
2 kašike griza
2 kašike plazne
malo cimeta
50 gr suvog grožđa
prah šećer
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati i dodati šećera po želji.
Šerpu podmazati uljem, pa kad se ugreje sipati jabuke.
Kad se dobro ugreju pustiti da se peku oko 5-6 minuta.
Foto: Bakina kuhinja
Dodati griz i plazmu, suvo grožđe i cimet. Nadev je spreman.
Raširiti prvu koru, premazati uljem, preko donje dodati drugu, pa treću koru.
U dno staviti nekoliko kašika nadeva, uviti i odmah nožem iseći na rolatiće, ali ne do kraja.
Ređati u podmazan pleh i premazati uljem.Peći na 200 stepeni 30-40 min u zavisnosti od šporeta.Posuti na kraju šećerom u prahu.
BONUS VIDEO: