PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak

Jelena Marković | Žena 07.09.2022 12:52

Za današnji ručak spremite punjeni pileći rolat koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Foto: Bakina kuhinja

Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.

Obogatiće svaku trpezu, a sama priprema nije previše komplikovana, bitno je samo da nađete kvalitetne sastojke.

Za poseban šmek, rolat umotajte u slaninicu, a toliko je ukusan da vam nije potreban ni jedan prilog, osim možda salate po izboru.

Priredite sebi i svojim ukućanima pravi gurmanski ručak i napravite ovaj punjeni rolat od pilećeg mesa. 

Sastojci:

1 kg mlevenog pilećeg mesa
1 kašičica soli
pola kašičice bibera
2 kašičice belog luka u prahu
1 jaje
60 g prezli
2 kašike mleka
7 listova kačkavalja
12 listova šunke
2 glavice luka
200 g tanko nasečene slanine

Priprema:

Prvo luk isecite na tanke trakice i pržite na ulju da se zastali i dobije lepu karamelizovanu boju.

Mleveno meso stavite u dublju činiju, pomešajte sa svim začinima, dodajte jaje, prezle i mleko, pa dobro izmešajte, tako da se svi sastojci dobro povežu, najbolje rukama.

Meso rasporedite na providnu foliju u oblik pravougaonika, debljine oko 1 centimetar.

Poređajte ravnomerno listove kačkavalja, zatim preko njega stavite šunku, a potom rasporedite karamelizovan luk.

Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte rukama.

Vodite računa da krajeve dobro zatvorite, da vam tokom pečenja sir ne iscuri.

Preko rolata poređajte slaninu isečenu na tanke listove, tako da ga lepo obložite sa svih strana.

Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više