DA LI SAMI SPREMATE AJVAR? Predstavljamo vam jednostavan trik kako da brzo oljuštite pečene paprike
Kako je počela priprema zimnice, ajvar je njen nezaobilazni deo.
Da biste spremili savršen ajvar, neophodno je da veću količinu paprika ispečete i oljuštite.
Priprema paprika za ajvar
Iskusne domaćice se redovno koriste raznim cakama, ali za početnicu u kuhinji, ljuštenje paprika je nekada prava "noćna mora".
Zbog toga bi najbolje bilo da, ukoliko se pripremate za pravljenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će vam sigurno mnogo olakšati posao.
U čemu je trik?
Čim ispečete paprike, odmah ih pokrijete ili vežete u najlonsku kesu.
Zatim ih bacite u duboku činiju i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a onda lonac prekrijte poklopcem.
Za ovo može da vam posluži čak i plastična kutija za hranu.
Šta se tada događa?
Paprike ispuste višak tečnosti i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite, odnosno oljuštite.
Ukoliko se plašite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.
Savet: Ukoliko želite da vam se paprike osećaju na dim, gulite ih u posudi u koju ste sipali vodu.
Takođe, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci, a da se ne opečete.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)