TAJNI RECEPT ZA JELO IZ SNOVA Neodoljiva grčka musaka, kad kuća zamiriše na tavernu
Glavni sastojak svake grčke musake je plavi patlidžan, mleveno meso i krompir
Sastojci:
500gr mešanog mlevenog mesa
2 patlidžana
3 krompira
3 paradajza
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 pavlaka
sir po izboru
1dl mleka
Priprema:
Iseckati glavicu luka pa je sa uljem i vodom prodinstati. Dodati meso pa nastaviti dinstanje.
Kad je meso promenilo boju, dodati začine, još malo pirjaniti pa skloniti sa vatre.
Krompir oguliti pa iseći na kolutove. Na kolutove iseći i šargarepu a patlidžan u kockice.
U tiganju zagrejati ulje pa kockice patlidžana propržiti.
Pouljiti tepsiju pa poslagati jedan red krompira, preko njega red patlidžana i posuti šargarepom.
Preko istresti sve meso, pa preko mesa poslagati patlidžan i preko krompir.
Preko krompira posuti začine po ukusu, pa poslagati kolutove paradajza
Umutiti pavlaku, sir i mleko pa sve zaliti i staviti da se peče na 200 stepeni dok fino ne porumeni, od sat do sat ipo, zavisno od rerne i količine.
Grčku musaku poslužite toplu.