IDEALNA POSLASTICA "KADA VAM PADNE ŠEĆER" Ledena "štraus" torta, oščiniće vas slašću

Slobodanka Ćorić | Žena 08.09.2022 10:18

Probajte da napravite, u fil možete staviti čokolade ili orašaste plodove koje volite

Printscreen

Potrebno je:

700 ml mleka
9 kašika šećera
3 kašike gustina
300 g krem šlaga sa ukusom vanile
po potrebi kisela voda za mućenje šlaga
70 g mlevene plazme
50 g rendane bele čokolade
70 g rendane mlečne čokolade
60 g pečenih mlevenih badema
50 g nutele ili krema po izboru

Za dekoraciju:

2 štangle rendane kinder čokolade

Priprema

U malo mleka razmutiti gustin. Ostatku mleka dodati šećer i staviti na tihoj temperaturi da se zagreva. Kada krene da struji mleko, usuti gustin i zakuvati fil. Gustin obložiti prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi. Zatim prebaciti u frižideru na 1 h. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice.

Umućenom šlagu dodati skuvani i ohlađen gustin i još jednom umutiti mikserom. Smesu podeliti na tri dela. 
Prvom delu dodati nutelu ili eurokrem. Drugom delu dodati mlevenu plazmu i rendanu belu čokoladu. Trećem delu dodati rendanu mlečnu čokoladu i mlevene bademe. Svaki fil izmešati. 

Kalup obložiti prozirnom folijom i sipati prvi fil (nutela ili krem)...
 zatim drugi deo fila (mlevena plazma i bela čokolada).
zatim sipati treći fil (rendana mlečna čokolada i bademi). Po vašem izboru možete i drugačije rasporediti filove. Kalup odložiti na 4 h u zamrzivaču da se lepo stegne

Izvaditi kolač iz kalupa, skinuti foliju i staviti na tacnu, dekorisati rendanom kinder čokoladom. Čuvati u zamrzivaču. Seći na parčad i poslužiti. Uživajte u ukusnoj letnjoj poslastici! 

Expand player
Pogledajte više