ČISTO SAVRŠENSTO Kuvani krompir u sosu od povrća, lepše nego sa mesom
Uvek aktuelan krompir, kako ga spremiti? Baka Jela kaže da je samo jednom probala i od tada često sprema ovaj fantastičan ručak
Potrebno je:
700 gr krompira
2 struka luka ili manja glavica crnog
3 čena belog luka
1/2 kašičice ml. paprike
1/2 kašike ajvara
nekoliko čeri paradajza ili jedan na komadiće
malo bibera mlevenog
muskatni oračić
suvi začin
kurkuma malo
peršunov list
kocka manja rendanog kačkavalja
ulje
Priprema:
Luk iseckani pa propržiti dodati beli luk,ajvar, papriku, biber,muskatni oračić, začin, kurkume malo.
Foto: Bakina kuhinja
Pa ubaciti kuvan krompir sečen po želji, paradajz i izjednačiti.
Poklopiti i malo popržiti. Dodati rendan kačkavalj i peršunov list. Poklopiti da se kačkavalj istopi.
Foto: Bakina kuhinja
Služiti toplo. Fantastičan bolji od mesa.