Ručak gotov očas posla: Recept za brzu musaku
Pravi izbor
Sastojci:
- 4 krompira
- so, biber
- 450 g mlevenog mesa
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice slatke paprike
- pola glavice luka
- 3 jajeta
- pola kašičice origana
- 100 ml pavlake
- 100 g sira
Priprema:
Krompir isecite na kolutove i poređajte jedan deo na dno nauljenog kalupa. Posolite i pobiberite. Preko rasporedite mleveno meso i takođe stavite so i biber, ali i beli luk i mlevenu papriku.
Crni luk isecite na sitno i stavite preko mesa, zatim sve prekrijte preostalim krompirima, koje takođe posolite.
Prelijte sve maslinovim uljem, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni dok se krompir ne ispeče oko pola sata. Za to vreme u činiji pomešajte jaja, so, biber, origano, pavlaku i rendan sir.
Sve dobro umešajte pa prelijte musaku. Vratite u rernu bez folije da se zapeče nekih 15 minuta.