Prirodno sredststvo: Očistite rernu pomoću limuna i vratite joj sjaj
Biće kao nova
Potrebni su vam samo jedan limun i činija vode. Isecite limun na kriške i stavite u činiju vode pogodnu za pečenje u rerni. Potom, uključite rernu na 200 stepeni. Stavite da se peče par minuta dok limunovi ne porumene. Potom, uzmite krpu i obrišite unutrašnjojst rerne.
Ovaj način čišćenja funkcioniše na nekoliko načina. Prvo, para cirkuliše u rerni omekšavajući sve skorele mrlje od pečenja hrane. Ulja koja se nalaze u kori limuna potpuno razaraju mrlje, a natopljenim u pari koja cirkuliše potpuno je fantastičnog efekta. Limun je snažan antiseptik i ima antibakterijsko dejstvo, te će ujedno sprečiti novo pojavljivanje prijavštie i masnoća, makar na neki period.
Osim za čišćenje rerne, polovinu limuna možete iskoristiti i za ribanje sanitarija u kupatilu i kuhinji. Presecite limun napola i utrljajte ga na sanitarije, potom obrišite pamučnom krpom. Kamenac će nestati , a slavine će blistati i biti oslobođene od bakterija nakupljenih tokom česte upotrebe.