UKUS JE FENOMENALAN Napravite tikvice iz rerne koje će se svima svideti (VIDEO)
Tikvice možete da spremite na nekoliko načina, a sada ih pripremamo sa mlevenim mesom.
Ukoliko nemate ideju za današnji ručak u bakinoj kuhinji smo pronašli recept za tikvice zapačene u rerni sa mlevenim mesom.
Potrebno:
1 veća tikvica
300 gr mlevenog mesa
50 gr listova kačkavalja
50 gr suve slanine
1 manja glavica crnog luka
malo belog luka
malo mlevene paprike
malo mlevenog bibera
malo ulja
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
U mleveno meso dodati seckan crni luk, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. Tikvice očistiti i iseći na pola, pa opet na napola zaseći, ali ne do kraja.
Posoliti i ostaviti 20 minuta, pa iscediti tečnost. Od mesa praviti male pljeskavice, pa staviti u sendvič tikvice.
Na to staviti list kačkavalja i slaninice i ređati u podmazan pleh.
Premazati uljem i peći na 220 stepeni C oko 40 minuta.