BOLJE NEGO U RESTORANU Pečene paprike u marinadi, po makedonskom receptu, savršeno ide uz svako jelo
Potrebno je:
50 komada crvene paprike
250 ml ulja
250 ml sirćeta
1 ruka šećera
1 ruka soli
2-3 glavice belog luka
2 veze persun
1 kesica bibera u zrnu
Priprema:
Paprike ispecite, ogulite, ali uklonite samo peteljke, ostavite cele U velikoj šerpi prokuvajte ulje, sirće, so i šećer. Kada je marinada gotova dodati paprike da se malo proprže (prokuvaju) u marinadi. Uradite to na laganoj vatri i ne mešajte, samo protresite kašiku.
Marinirajte paprike najviše deset minuta Sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga sa seckanim peršunom i biberom Kad se paprike malo ohlade poređati paprike u red, pa na vrh staviti luk i paprike, pa opet paprike i tako redom.
Prelijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noći Ujutro sipajte marinadu u tegle, zatvorite i sačekajte zimnicu. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
FINI, LETNJI OBROK Pržene paprike sa belim lukom, lagano, aromatično, ukusno (VIDEO)
stil.kurir.rs/alo.rs/S.Ć
Komentari (0)