JESENJA POSLASTICA BROJ JEDAN Kolač sa jabukama i orahom, slastan ukus detinjstva
Potrebno je:
1.4 kg jabuka
300 g šećera
1 vanil šećer
malo ruma i cimeta
1 puding od vanile
1 puding od čokolade
200 ml vode
malo seckanih lešnika ili badema
2 šlaga
oko 60 komada petit keksa
mleka za šlag
mlevenih oraha
Priprema:
Jabuke oprati, oguliti i narendati.
U narendane jabuke dodati šećer, vanil šećer, rum i cimet. Narendane jabuke sa navedenim sastojcima kuvati 5-10 min.
Prokuvane jabuke podeliti na 2 jednaka dela.
Posebno umutiti pudinge svaki sa 100 ml vode.
U jednu šerpu sa prokuvanim jabukama dodati puding sa čokoladom a u drugu šerpu dodati puding sa vanilom. Prokuvati par min.
U tepsiju veličine 35x20 cm poredjati petit keks, koji je prethodno umočen u malo kafe. Preko keksa staviti jabuke sa pudingom od vanile. Zatim ponovo staviti red keksa pa jabuke sa pudingom od čokolade. Posuti malo naseckanih lešnika ili badema. Ponovo staviti red keksa.
Umutiti šlag i staviti preko keksa.
Na kraju posuti sa mlevenim orasima.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)