ZDRAV I JEFTIN RUČAK Krompir sa tikvicama iz rerne, savršenstvo od jela
I najveći ljubitelji mesa su oduševljeni
POTREBNI SASTOJCI
- tikvice - 4 komada
- krompir - 1 kg, svež
- peršun - nekoliko struka, svež
- so - 1 kašičica
- maslinovo ulje - 50 - 60 ml
- origano - nekoliko struka, svež
- mladi luk - 1 veza
- kačkavalj - 200 g
NAČIN PRIPREME
Zelene začine zajedno sa lukom sitno iseckajte i pomešajte sa solju i maslinovim uljem. Pomešajte dobijenu smesu sa tikvicama iseckanim na kolutove i sa krompirom.
Poređajte ih u nauljanu vatrostalnu posudu tepsiju, tako što ređate naizmenično krompir i tikvicu.
U rernu sa umerenom temperaturom stavite da se jelo peče, pri čemu kraju dodajte rendan kačkavalj, koji treba da se zapeče nekih 5 minuta.
Krompir sa tikvicama i pečurkama iz rerne je gotov.