RAPSODIJA UKUSA Spremite pečeni krompir sa crnim lukom
Foto: Youtube/Printscreen

Pečeni krompir se najbolje slaže sa mesom, a sada vam donosimo recept za prženi krompir iz tiganja koji lako može da zameni pečeni, a toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete.

Korica je hrskava, a dodatak bujona pred kraj prženja ga čini i malo mekanim iznutra. 

Sastojci:

6 krompira
1 crni luk
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica sušenog peršuna
1/2 kašičice sušenog timijana
1 kašičica belog luka u prahu
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
1/3 šolje pilećeg bujona

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje i dodajte puter. Kada se istopi stavite krompir isečen na tanje kolutove. Preko dodajte luk isečen na rebarca.

Pomešajte sve začine i dodajte i dodajte u tiganj. Dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte neko vreme.

Sipajte bujon i promešajte i mešajte dok  ne ispari tečnost. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading