ZA JAK IMUNITET I SNAGU Moćni ukrajinski boršč, najpoznatija čorba na svetu

alo.rs/S.Ć. | Žena 15.09.2022 09:14

Jelo koje je poznato po svojim prednostima za zdravlje i dejstvu "imunobombe", a ovo je neki osnovni recept koji lako može da se prati na našim prostorima

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 grama celera
  • dve šolje lišća celera
  • 700 grama govedine
  • kilogram kosti za supu
  • 2 velike glavice crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • lovorov list po ukusu
  • pola kašičice soli, više po ukusu
  • kašičica bibera
  • pola kilograma cvekle
  • 200 grama kupusa
  • 200 grama paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike sirćeta
  • kašika putera, margarina ili ulja

 

Priprema


Sitno iseckajte glavicu i po luka, lišće celera i šargarepe i stavite da se dinsta u šerpi. Kosti i meso posolite, dodajte, pa nalijte u litar i po vode i ostavite kuva. Dodajte malo rendane cveklu i vrlo malo celera, biber i lovorov list. Sipajte šećer, biber, kupus i sirće i ostavite da krčka oko pola sata. Po potrebi dodajte vodu.

U dubljem tiganju prodinstajte beli luk i pola preostale glavice crnog, pa dodajte preostalu cveklu i celer. Dinstajte nekoliko minuta, pa sipajte sitno seckan paradajz i posle nekoliko minuta dinstanja, ovu smesu dodajte čorbi. Neka se kuva još pola sata.
Služite vruće ili toplo, uz dodatak kašike kisele pavlake po ukusu.

 

Expand player
Pogledajte više