SPREMITE POHOVANE ŠAMPINJONE Hrskavi zalogaj, koji se topi u ustima
Šampinjoni sadrže velike količine proteina, vitamina, minerala i esencijalnih aminokiselina, zbog čega blagotvorno deluju na ceo organizam.
Pored što su dobri za naše zdravlje, veoma su ukusni i mogu da se spremaju na razne načine.
Sigurni smo da će ova pohovana varijanta i te kako da vam se dopadne.
SASTOJCI:
400 g šampinjona
pola šolje brašna
dva jajeta
šolja prezli
četvrt šolje parmezana
malo svežeg peršuna
sok od pola limuna
suncokretovo ulje
so, biber
PRIPREMA:
Pečurke oprati i prosušiti. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli, parmezana, soli i bibera.
Pržiti u vrelom ulju dok šampinjoni ne dobiju lepu boju.
Vaditi na ubrus da se ocedi višak ulja, preliti sa malo soka od limuna, posuti peršunom, pa odmah poslužiti.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)