UŽIVAJTE U DRUGAČIJEM UKUSU Marinada za piletinu od jogurta
Piletina može da se spremi na nekoliko načina, a marinada daje mogućnost da joj skroz promenite ukus.
Uz malo mašte i par predloga s naše strane, možete pred svoje najmilije servirati ručak u stilu vrhunskog kuvara.
Umesto da celo pile ispečete u rerni i rizikujete da razočarate svoju porodicu, poslužite se malim trikom koji meso čini sočnim i ukusnim.
Prelijte ga začinjenim jogurtom i nećete verovati kojom brzinom se jednostavno jelo pretvara u fantastično.
Potrebno:
1 kašika maslinovog ulja
1 šolja grčkog jogurta
1 limun - isceđen sok i narendana korica
1 kašika čilija u prahu
2 kašičice kima
1 kašika belog luka u prahu
½ kašičice karija u prahu
1 kašičica soli
½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
4 komada piletine (batak i karabatak)
Priprema:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti aluminijumskom folijom i poprskati je sprejom protiv lepljenja.
U posudi srednje veličine sjediniti maslinovo ulje, jogurt, sok i koricu od limuna, čili prah, kim, beli luk u prahu, kari, so i biber. Sve dobro izmešati.
Pileće mesto staviti na pleh i svaki komad obilno preliti napravljenom marinadom.
Staviti u rernu i peći dok ne postane zlatno braon boje, oko 35 minuta. Služiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: