UKUSNE I MEKANE, TOPE SE U USTIMA Nikada niste probali ovakve kiflice
Kiflice su pecivo koje možete služiti u svim prilikama, a uvek će se tražiti komad više.
Ove kiflice ćete obožavati!
Sastojci:
1.1 kg brašna
500 ml mleka
300 ml ulja
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika soli
50 g svežeg kvasca
I još treba:
1 jaje (za premazivanje)
susam za posipanje
1 margarin
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe.
U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem.
Dodajte brašno i zamesite testo, pa ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm.
Nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice.
Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice.
Slažite na pleh na koji ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.
Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati i malo parče margarina.
Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18-20 minuta.
BONUS VIDEO: