Ovaj način pripreme još niste probali: Recept za najukusniju pohovanu piletinu
Tako hrskava
POTREBNO:
- 1 kesica čipsa (obični, ili sa ukusom)
- 1 i po šolja brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
- prstohvat kajenskog bibera
- 2 jaja, lagano umućena
- 900 g pilećeg mesa (batak, karabatak)
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. U procesoru za hranu usitniti čips, na srednje krupne komade. Dobijene mrvice prebaciti u veću pritku posudu. S druge strane u dubljoj posudi pomešati brašno, so, biber i kajenski biber. U trećoj posudi umutiti jaja.
Uzimati jedan po jedan komad piletine i prvo ga uvaljati u mešavinu sa brašnom, zatim u jaja, pa na kraju u mrvice čipsa. Prebaciti na pleh za pečenje i staviti u rernu. Peći oko 25 minuta i obavezno ohladiti najmanje 10 minuta pre serviranja.