SPREMITE ŠTRUDLU SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Neodoljiva vikend poslastica
Sastojci:
Testo:
500 g brašna
kašičica soli
dve kesice vanilin-šećera
100 ml ulja
kašika sirćeta
3,5 dl tople vode
Fil:
1,25 kg šljiva
pet kašika šećera
tri kesice vanilin-šećera
10 g cimeta
100 g crne čokolade
200 g glatkog brašna
malo ulja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte suve sastojke, dodajte tečne i zamesite testo.
Premažite sa malo ulja i stavite u posudu da naraste.
Za to vreme napravite fil. Isecite šljive na tanke kriške, pomešajte sa šećerom, vanilin-šećerom i cimetom.
Pošto je testo odstajalo, podelite ga na četiri dela, kao i fil.
Svaki deo testa razvaljajte, nafilujte šljivama, preko narendajte čokoladu, a onda urolajte.
Pecite na 190 stepeni oko sat vremena.
Ostavite da se ohladi, pa pre služenja isecite i pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)