Prste da poližeš: Recept za savršen prebranac
Sastojci:
- 700 gr pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- začinska paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
Priprema:
Pasulj dobro operite, nalijte vodom, dodajte 2-3 kašike ulja, so, lovorov list i biber. Stavite pasulj da se kuva oko sat vremena. Za to vreme na ulju propržite na krugove naseckan praziluk i crni luk i dinstajte da dobro omekšaju.
Dodajte u luk so, začinsku papriku i tučanu ljutu papriku. U vatrostalnu činiju stavite na dno jedan deo pasulja, pa preko pasulja dinstan luk, pa opet pasulj. Postupak ponavljat dok ne utošite sav materijal.
Stavite činiju u rernu na 250 stepeni, još oko sat vemena minuta. Vodite računa da vam ne uvri sva voda iz činije da pasulj ne bi bio previše suv. Ukoliko ima potrebe u toku pečenja dolivajte po malo vode.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)