Bolji nego iz pekare: Recept za kroasane sa kremom
Prava poslastica
Sastojci
Za testo:
- 1 kg brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica suvog kvasaca (ili kocka)
- 250 g margarina (za premazivanje testa)
Priprema
U posudu sipati brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, mleko. Kvasac u drugu posudu sipati u malo čance sa malo mleka, ostaviti da naraste. Kada nabubri dodati u brašno i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji 1 h, posle toga ga izručiti na sto i podeliti na 8 delova i praviti u loptice i svaku lopticu razvući i premažite margarinom sobne temperature. Slagati jednu na drugu, zadnju ne premazivati.
Ostaviti malo da odstoji 10 minuta i onda razvući u jedan krug i raseći na trake i filovati po želji. Ostaviti opet da narastu i peći na 200 C oko 15 minuta. Kada bude gotovo posuti šećerom u prahu. Prijatno.