BRZ I UKUSAN RUČAK Napravite piletinu u sosu od pečuraka
Ako se i kod vas piletina i pečurke jedu u svim mogućim varijantama verujemo da stalno morate da izmišljate neka nova i drugačija jela sa njima. Ovo je jedno od njih.
Sastojci:
četiri pileća filea
dve kašike maslaca
dve kašičice peršuna
so, biber
Za sos:
kašika maslaca
dva čena belog luka
300 g šampinjona
dve kašike brašna
šolja i po pavlake za kuvanje
majčina dušica, bosiljak
malo tucane paprike
so, biber
Priprema:
Piletinu posoliti i pobiberiti. U većem tiganju s metalnom drškom zagrejati dve kašike maslaca, pa pržiti piletinu po dva-tri minuta sa obe strane, da dobije lepu boju.
Meso zatim prebaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći 25-30 minuta.
U međuvremenu u drugom tiganju zagrejati maslac na umerenoj temperaturi, pa ubaciti iseckane pečurke i beli luk.
Mešati pet minuta, pa posuti brašnom i mešati još minut.
Preliti pavlakom za kuvanje, posoliti i pobiberiti, začiniti bosiljkom, tucanom paprikom i majčinom dušicom, pa mešati još pet minuta.
Sosom preliti meso, posuti iseckanim peršunom, pa odmah poslužiti.
Prijatno!