Savršena kombinacija: Piletina u sosu od pečuraka
![Savršena kombinacija: Piletina u sosu od pečuraka](/data/images/2021-12-22/592513_shutterstock-1458162938_f.jpg?timestamp=1663527463?timestamp=1663452000)
Sastojci:
- četiri pileća filea
- dve kašike maslaca
- dve kašičice peršuna
- so, biber
Za sos:
- kašika maslaca
- dva čena belog luka
- 300 g šampinjona
- dve kašike brašna
- šolja i po pavlake za kuvanje
- majčina dušica, bosiljak
- malo tucane paprike
- so, biber
Priprema:
Piletinu posoliti i pobiberiti. U većem tiganju s metalnom drškom zagrejati dve kašike maslaca, pa pržiti piletinu po dva-tri minuta sa obe strane, da dobije lepu boju. Meso zatim prebaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći 25-30 minuta. U međuvremenu u drugom tiganju zagrejati maslac na umerenoj temperaturi, pa ubaciti iseckane pečurke i beli luk. Mešati pet minuta, pa posuti brašnom i mešati još minut. Preliti pavlakom za kuvanje, posoliti i pobiberiti, začiniti bosiljkom, tucanom paprikom i majčinom dušicom, pa mešati još pet minuta. Sosom preliti meso, posuti iseckanim peršunom, pa odmah poslužiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)