Ukus koji ćete obožavati: Tart od limuna i borovnica
Malo drugačiji recept
Vreme pripreme:
45 minuta
Sastojci:
- 120 g putera
- 5 jaja
- 270 ml slatke pavlake
- 120 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- korica od 1 limuna
- gotove kore
- borovnice
- šećer
Priprema:
Istopite puter, a zatim uzmite jednu koru i premažite je istopljenim puterom. Preko nje stavite drugu, premažite je, a zatim stavite treću, takođe je premažite i složite kao harmoniku i urolajte (da dobijete krug), pa stavite u sredinu nauljene tepsije. Postupak ponovite sa još tri kore, ali njih nemojte da rolate, već ih složene kao harmonika obmotajte oko prvih kora.
Ređajte tako sve dok ne potrošite materijal, a zatim prelijte preostalim puterom i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Jaja umutite, a zatim dodajte slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i koricu limuna. Zatim sve dobro promešajte, pa preko kora sipajte fil i poređajte borovnice. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.