Ukus koji ćete obožavati: Tart od limuna i borovnica
Foto: Shutterstock

Vreme pripreme:

45 minuta

Sastojci:

  • 120 g putera
  • 5 jaja
  • 270 ml slatke pavlake 
  • 120 g šećera 
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • korica od 1 limuna
  • gotove kore 
  • borovnice
  • šećer 

Priprema:

Istopite puter, a zatim uzmite jednu koru i premažite je istopljenim puterom. Preko nje stavite drugu, premažite je, a zatim stavite treću, takođe je premažite i složite kao harmoniku i urolajte (da dobijete krug), pa stavite u sredinu nauljene tepsije. Postupak ponovite sa još tri kore, ali njih nemojte da rolate, već ih složene kao harmonika obmotajte oko prvih kora.

Ređajte tako sve dok ne potrošite materijal, a zatim prelijte preostalim puterom i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Jaja umutite, a zatim dodajte slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i koricu limuna. Zatim sve dobro promešajte, pa preko kora sipajte fil i poređajte borovnice. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading