DOMAĆE PECIVO, MOŽE SLANO I SLATKO Vrhunske, penaste, hrskave kiflicem šuškaju i tope se u ustima

bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 20.09.2022 08:45

Zamesite jedno testo, a dobijete dva fantastična ukusa

Foto: Bakina kuhinja


Potrebno je:
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
300 ml. mleka
1 jaje
550 gr brašna
50 ml maslinovog ulja
slatke
100 gr ml. oraha
100 gr ml. plazme
šećer za orahe
slane:
150 gr mekšeg sira
1 žumance
 

Priprema:
 

Izmrviti kvasac u malo mleka dodati kašičicu šećera  pa kad zapeni sipati u vanglicu .

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Dodati jaje, ostatak mleka, brašno isoli i zamesiti mekše testo.


Obraditi da bude glatko pa pokriti folijom i krpom da se udvostruči. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja


Istresti na sto koji smo pobrašnjivili pa podeliti na 6 loptica obraditi pa ostaviti 5-6 minuta da odmori pokriveno, 

Svaku razviti kao tanjir, namazati maslinovom uljem i poklapati jednu preko druge zadnja se ne maže. Rukana rastanjiti pa polako oklagijom. Iseći na kvadratiće. Donji deo malo poseckati valjkom ili nožićem, 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

U orahe dodati šečer po želji i plazmu pa izmešati. Savljati u kvadratiće gornji deo orah i uviti. Redkjati u podmaza plej. Premazati uljem pa kad porastu peći na 200 stepeni C oko 30 minuta. Tako se raspadaju kad se pritisnu.  

Expand player
Pogledajte više