DOMAĆE PECIVO, MOŽE SLANO I SLATKO Vrhunske, penaste, hrskave kiflicem šuškaju i tope se u ustima
Zamesite jedno testo, a dobijete dva fantastična ukusa
Potrebno je:
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
300 ml. mleka
1 jaje
550 gr brašna
50 ml maslinovog ulja
slatke
100 gr ml. oraha
100 gr ml. plazme
šećer za orahe
slane:
150 gr mekšeg sira
1 žumance
Priprema:
Izmrviti kvasac u malo mleka dodati kašičicu šećera pa kad zapeni sipati u vanglicu .
Foto: Bakina kuhinja
Dodati jaje, ostatak mleka, brašno isoli i zamesiti mekše testo.
Obraditi da bude glatko pa pokriti folijom i krpom da se udvostruči.
Foto: Bakina kuhinja
Istresti na sto koji smo pobrašnjivili pa podeliti na 6 loptica obraditi pa ostaviti 5-6 minuta da odmori pokriveno,
Svaku razviti kao tanjir, namazati maslinovom uljem i poklapati jednu preko druge zadnja se ne maže. Rukana rastanjiti pa polako oklagijom. Iseći na kvadratiće. Donji deo malo poseckati valjkom ili nožićem,
Foto: Bakina kuhinja
U orahe dodati šečer po želji i plazmu pa izmešati. Savljati u kvadratiće gornji deo orah i uviti. Redkjati u podmaza plej. Premazati uljem pa kad porastu peći na 200 stepeni C oko 30 minuta. Tako se raspadaju kad se pritisnu.