RECEPT ZA ORIGINALNE HERCEGOVAČKE UŠTIPKE Zbog ovog dodatka imaju poseban ukus, a ne upijaju ni kap ulja
Foto: Youtube/Printscreen

Vrućim domaćim uštipcima malo ko može da odoli. Hercegovački se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje testo bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju ni kap ulja.

Uglavnom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršutu.

Sastojci:

500 g brašna

250 ml mlake vode

1 kašičica soli

2 kašike rakije od loze

1 kašičica šećera

Priprema:

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo. Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading