RECEPT ZA ORIGINALNE HERCEGOVAČKE UŠTIPKE Zbog ovog dodatka imaju poseban ukus, a ne upijaju ni kap ulja
Vrućim domaćim uštipcima malo ko može da odoli. Hercegovački se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje testo bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju ni kap ulja.
Uglavnom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršutu.
Sastojci:
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli
2 kašike rakije od loze
1 kašičica šećera
Priprema:
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo. Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)