RECEPT ZA ČUVENI TURSKI SPECIJALITET Orijentalna pita sa sirom i paprikom, jeftina, izdašna, spremna očas posla
Ovoga puta vam donosimo recept za malo drugačiju pitu od one na koju ste navikli. U pitanju je recept turske domaćice koji je na Jutjubu pregledan više od 10 miliona puta
Potrebno je:
- 2 krompira
- 2 paradajza
- 3 zelene paprike
- 2 mlada luka
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 100 g feta sira
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša mleka
- 3,5 šolje brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- rendani sir
Priprema:
Krompir, paradajz, zelenu papriku i zeleni luk isecite na sitne kockice. Paradajzu skinite kožicu. Zatim umutite jaja, pa dodajte povrće, so, seckanu fetu, ulje i mleko. Dobro promešajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Kalup prečnika 32 cm premažite puterom. Sipajte smesu, pospite rendani sir preko i pecite na 200°C nekih 30-35 minuta.